Skolbyggnad och skateboardramp.
1 av 2
"Vi ser ju att tobaksanvändningen har ökat på våra grundskolor. Men eftersom man är under 18 år tillåter inte lagen det", säger skolchef Tomas Blom. Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
Man vid skrivbord.
2 av 2
Lärare och rektorer har blanda annat försökt informera föräldrar om vad som gäller vid föräldramöten. Men Tomas Blom har det inte fungerat. "Vi ser ingen ändring i beteendet." Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
Skola

Ökande problem att fler elever röker på skoltid i Ragunda

Skolchef: Fler elever röker
0:48 min

Allt fler elever röker på grundskolorna i Ragunda, nu har kommunen bestämt sig för hårdare tag.

På Anders-Olofskolan i Hammarstrand och Hansåkerskolan i Stugun inför man rökfri skoltid och det kommer även skyltas bättre på de områden där det råder rökförbud.

För enligt skolchef Tomas Blom ökar rökandet bland eleverna.

– Vi ser ju att tobaksanvändningen har ökat på våra grundskolor. Men eftersom man är under 18 år tillåter inte lagen det, säger han.

Lyckas ni inte upprätthålla den lagen då?

– Nej inte med de medel vi har haft hittills.

Lärare och rektorer har blanda annat försökt informera föräldrar om vad som gäller vid föräldramöten. Men Tomas Blom har det inte fungerat. 

– Vi ser ingen ändring i beteendet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".