man , rödhårig, svart träningsjacka
Graham Potter, Östersunds FK:s tränare, får pris som Årets ledare av allsvenskans domare. Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
Fotboll

Graham Potter får pris som Årets ledare

När allsvenskans domare utser den bästa ledaren under fotbollssäsongen går priset till Graham Potter i Östersunds Fotbollsklubb.

Allsvenskans domare har för 40:e året i följd utsett den ledare och den spelare som gjort de bästa insatserna för att stödja fotbollsdomarna. Östersunds FK:s tränare Graham Potter är Årets ledare.

Motiveringen lyder: "Med sin ödmjuka och professionella framtoning, i kombination med ett fullständigt fokus på det egna lagets prestationer, har Graham Potter skapat en positiv arbetsmiljö för oss domare".

Årets spelare är Per Karlsson i AIK. "Han har konsekvent spridit en positiv energi samt uppträtt på ett ödmjukt och respektfullt sätt mot såväl motspelare som domare", skriver Elitdomareklubben i fotboll (EDK).

BK Häckens materialare Leif "Moffa" Johansson får priset Årets domarvän.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".