Daniel Kindberg
Daniel Kindberg, ordförande för Östersunds FK. Foto: Robert Henriksson/TT
Fotboll

Kindberg missnöjd med ÖFK:s allsvenska debutsäsong

Daniel Kindberg: Det är mest skit
4:22 min

Allsvenskans nykomlingar Östersunds FK slutar på en åttonde plats i tabellen, en plats som klubbens ordförande Daniel Kindberg inte alls är nöjd med.

Under söndagen spelades den sista omgången i fotbollsallsvenskan och för Östersunds fotbollsklubb slutade det med förlust med 2-4 hemma mot Gävle.

ÖFK som spelat sin första säsong i allsvenskan slutar åtta i tabellen. I mångas ögon är det en fantastisk prestation och laget har hyllats gång på gång under den gångna säsongen för sina prestationer på planen, men klubbens ordförande Daniel Kindberg är inte alls är nöjd med slutresultatet.

– Vi spelar inte fotboll för att bli åtta, det är inte bra nog. Resultatmässigt är det inget att skriva hem om. Det finns knappt något positivt, det enda är väl att vi blir rankade i svenska cupen, men i övrigt är det mest skit, säger Kindberg efter förlusten mot Gefle.

Kindberg blickar nu framåt och ser att det krävs ett hårt arbete för att nå toppen och vinna allsvenskan nästa säsong.

– Vi ska bli mycket, mycket bättre.

Mer om Östersunds FK

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".