Två skolungdomar utanför grundskola.
1 av 2
Kommunen borde lyssna mer på ungdomarna i kommunen, tycker Wilma Damgren och Ellinore Häggström, som går i nian på Anders-Olofskolan i Hammarstrand. Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
Elve farmför skola.
2 av 2
Jesper Regnander går i nian på Anders-Olofskolan i Hammarstrand. Han önskar att en fritisgård startade i byn igen. Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
Fritid

Unga i Ragunda: Kommunen borde lyssna mer på oss

Niondeklassare: Jag tror inte kommunen är engagerad
4:00 min

Unga i Hammarstrand vill att det ska finnas mer att göra på fritiden.

Sedan i somras har Ragunda kommun försökt få till mer aktiviteter för barn och unga i Ragunda kommun. I ett projekt som kallas för MAGIR, mer att göra i Ragunda. Ett projekt som nu föreslås att skrotas.

Och unga som P4 Jämtland träffat i Hammarstrand vill att det ska finnas mer att göra på fritiden.

– Det finns inte nog med vuxna som tar tag i saker och gör så att vi kan göra saker, säger niondeklassaren Joakim Lepistö på Anders-Olofskolan i Hammarstrand.

Han får medhåll från sina klasskamrater, som tycker att kommunen borde lyssna mer på vad de unga vill.

– Jag tycker att de borde göra det. Det vore jättekul om det fanns fler alternativ att välja på. Så jag tycker absolut att de ska lyssna mer på oss ungdomar, säger Wilma Damgren.

Hör hela inslaget ovan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".