Alpina landslagsåkaren Max Gordon Sundqvist.
Alpina landslagsåkaren Max Gordon Sundqvist. Foto: Klas Rockberg/pressbild Alpina landslaget
Alpint

Säsongen över redan innan den börjat för alpina talangen

Max-Gordon Sundquist: Jag får se det som långvila
4:59 min

"Det blev bara tomt. Jag blev varken ledsen eller arg. Kanske lite stressad", säger landslagsåkaren Max-Gordon Sundquist till P4 Jämtland.

Landslagsåkaren och östersundaren Max-Gordon Sundquist, som till vardags tävlar för Östersund Frösö SLK, skadade sig olyckligt under ett träningspass i Kåbdalis.

Detta strax innan hans tänkta världscupsdebut skulle ske i helgens tävlingar i finska Levi.

– Jag kom fel in i en sväng, och så hamnade knäet i en dålig vinkel. Då fick jag all vikt över knäet. Jag kände ganska direkt att något hände. När jag satt på mig skidorna och skulle åka ner, vobblade knäet till när jag ställde mig på det. Då förstod jag att något var knasigt, säger Max-Gordon Sundquist.

Efter en flygresa till Stockholm blev han undersökt dagen efter, då kunde det konstateras att korsband som gått av.

– Då blev jag ganska ledsen faktiskt.

Max-Gordon berättar också att han haft problem med samma knä tidigare, men inget som har gått sönder. Han har aldrig känt sig hindrad av detta i träningen.

Nu väntar rehabträning och en operation, möjligen denna vecka eller nästa.

– Det är väl minst ett halvår tills jag kan stå på skidor igen. Jag hade tänkt ge fullt ös den här säsongen. Men nu blir allt det framflyttat ett år känns det som, säger Max-Gordon Sundquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".