Längdskidåkare
Jens Burman, Åsarna IK är med vid säsongspremiären i Bruksvallarna. Foto: Anders WIklund/TT
Längdskidor

Åsarnas Jens Burman siktar mot VM

"Vill vara med i världscupen och prestera ännu bättre"
0:41 min

I morgon är det dags för längdpremiären i Bruksvallarna. Jens Burman, Åsarna IK,vill kvalificera sig för världscupen och hoppas sen på VM i Finland.

Inför torsdagen har det kommit cirka en decimeter nysnö och Bruksvallarna bjuder på ett fint vinterlandskap, berättar Jens Burman för P4 Jämtland.

–  Det ska bli kul att komma igång igen. Det var ett tag sen man var i hetluften, säger Jens. 

Förra säsongen kom hans genombrott med bland annat ett guld på U23-VM i 15 kilometer klassisk stil och flera starter i världscupen och fina placeringar på SM.

Jens Burman som kommer från Rätan ingår nu i A-landslagstruppen och tränar med de allra främsta skidåkarna i Sverige.

– Det blir ju bättre service kring träningen och vi får bättre förutsättningar för att träna. Och det blir ju bättre sparring, säger Jens Burman.

Inför tävlingarna i Bruksvallarna har han inte satt upp något särskilt resultatmål, men han vill göra så bra ifrån sig att han får tävla i världscupen.

– Målet efter helgen är att man har presterat så bra att man får åka världscupen i Kuusamo nästa helg, säger Jens Burman.

Det stora målet i vinter är förstås VM:

– Givetvis har ju VM i Lahti varit som ett mål man vill komma till.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".