Linda Hofstad Helleland, norsk kulturminister. Nu invald som ny vice ordförande för antidopningsbyrån Wada. November 2016. Foto: Vegard Wivestad/TT
Linda Hofstad Helleland, norsk kulturminister. Nu invald som ny vice ordförande för antidopningsbyrån Wada. Foto: Vegard Wivestad/TT
Sport

Norge får toppost i antidopningsbyrån

Den norska kulturministern Linda Hofstad Helleland har valts till ny vice ordförande i antidopningsbyrån Wada.

"Jag är väldigt nöjd med det förtroende som styrelsen i Wada har gett mig. Jag kommer med stort engagemang jobba vidare med att främja en dopningsfri idrott", säger hon i ett uttalande.

"Den internationella kampen mot dopning står vid ett vägskäl. Vi måste återupprätta förtroendet för antidopningsarbetet inom internationell idrott och det är ett ansvar som regeringarna och idrottsförbunden delar."

Tidigare har internationella olympiska kommittén, IOK, meddelat att man vill att Wada tillsammans med idrottens skiljedomstol Cas ska få större makt i arbetet mot dopning genom att en del av antidopningsarbetet inom världsidrotten flyttas från specialförbunden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".