blond kvinna och man med mössa
Skidskytten Mona Brorsson intervjuas av Leif Landin Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
Skidskytte

Mona Brorsson: Publiken är som ett extra reservskott

Mona Brorsson: Dåligt med formen
5:34 min

Mona Brorsson är osäker på formen inför världscuppremiären i Östersund.

– Jag känner att formen inte är på topp, men är inte jätteorolig än. Jag är starkare än någonsin men det är fortfarande en bit kvar till toppformen. det var exakt likadant förra året men det brukar ordna sig, säger Mona med ett skratt.

Det är VM i österrikiska Hochfilzen som är säsongens stora mål för Mona. Det är därför som landslagsåkarna fortsätter träna hårt för att trycka ner formen och vara på topp till VM.

Nu gäller det att finslipa detaljerna inför skidskyttetävlingarna i Östersund. Det är mycket fokus på skyttet och det gäller att nöta på rutinerna. Mona och resten av de svenska skidskyttarna har lagt mycket tid på att lägga av och på sig geväret snabbare och de tjänar några tiondelar vid skyttet.

Mona Brorsson är förväntansfull inför världscuppremiären i skidskytte i Östersund.

– Det ingår i Wolfgangs strategi att landslaget ska träna på samma tider som tävlingarna, det vill säga på kvällstid, förklarar Mona.

Publiken tillför så mycket vid tävlingar på hemmaplan, de är som ett extra reservskott, förklarar Mona Brorsson som hoppas det bli en riktig publikfest.

På söndag inleds skidskytteveckan i Östersund med Mixstafett och Singel Mixstafett.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".