Länstrafiken Jämtland. Foto Staffan Andersson
Länstrafiken Jämtland får kritik för att det inte finns tillräckligt med linjer eller avgångar. Foto Staffan Andersson
Länstrafik

Länsborna saknar avgångar i busstrafiken

Länsbo: det går ingen buss här
2:42 min

Det är för få avgångar för att välja bussen istället för att ta bilen. Det är åsikter som kommit fram när Länstrafiken åkt på turné för att få fler att åka kollektivt.

P4 Jämtland besökte Krokom samtidigt som Länstrafiken var ute på en turné där de mötte länsborna.

För tillfället åker många bil i länet och målet är att få bilpendlare att bli busspendlare.

– De gånger jag kollat busstabellen går det oftast en buss till stan men kanske inte hem en tid som passar, säger Emma Brink som är på väg att ta bilen hem från mataffären i Krokom.

Länstrafiken får kritik för att det inte finns tillräckligt med linjer eller avgångar. Elisabet Sjöström är ordförande för Länstrafiken och hon förklarar att det är en av anledningarna till att de vill vara ute och möta länsborna.

– Det är en sak som vi gör ständig översyn på och det är därför som vi också är ute på den här turnén i Jämtlands län för att lyssna och ta reda på vad de tycker, säger Elisabet Sjöström.

– Kollektivtrafik går där det finns ett kollektiv, det går inte köra till enskilda stugor, säger Tomas Hägg, VD på länstrafiken.

Viljan att åka buss finns hos flera länsbor. Bernt Söderholm, en Krokomsbo, ser många fördelar med att ha bil men också med att ibland kunna ta bussen.

– Det är praktiskt att åka på vintern. Det är enkelt, varmt och skönt att slippa krångla med bilen på vintern, säger Bernt Söderholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".