Sveriges skipper Anna Hasselborg. Arkivbild.
Sveriges skipper Anna Hasselborg. Arkivbild. Foto: Jean-Christophe Bott/ ASSOCIATED
Curling

EM-silver till Sverige efter miss i sista sten

Anna Hasselborg: Det var drömläge inför sista stenen
0:32 min

Lag Hasselborg fick nöja sig med silver i curling-EM i Skottland. En missad dragning av skipper Anna Hasselborg med finalens sista sten gjorde att Ryssland tog en tvåa och vann med 6-4.

– Det var drömläge inför sista stenen. Jag tror fortfarande att vi har vunnit. Jag har inte förstått att vi har förlorat ännu. Jag har ingen aning om varför den där stenen låg kvar och slirade ute på kanten, säger Hasselborg till Radiosporten.

Lag Hasselborg fick en kanonstart och tog en tvåpoängare redan i den första omgången. Ryssland jämnade ut till 3-3 i den sjätte omgången och finalen utvecklade sig sedan till en riktig nagelbitare.

Inför den sista omgången stod det 4-4. Sverige hade sista sten och Lag Hasselborg såg ut att gå mot EM-guld. Men skipper Anna Hasselborg misslyckades helt med sin dragning och Ryssland kunde ta en tvåa och vinna med 6-4.

En förtvivlad Anna Hasselborg satte händerna för ansiktet när hon insåg att EM-guldet gått förlorat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".