Brasilianskt fotbollslag i flygkrasch i Colombia Foto: TT
Brasilianskt fotbollslag i flygkrasch i Colombia Foto: TT
Utrikes

76 döda i colombiansk flygkrasch

76 av de 81 som var ombord det brasilianska fotbollslaget Chapecoenses chartrade flygplan har konstaterats döda, sedan planet störtat nära Medellín.

En handfull överlevande har hittats.

Polismyndigheterna i Colombia säger att man nu bekräftat att 76 av de ombordvarande miste sina liv i olyckan.

Enligt mediebolaget Caracol har tre av lagets spelare, Danilo, Jackson Follmann och Alan Ruschel, förts till sjukhus. Den sistnämnde var bland de först räddade, och vårdas nu för hjärnskakning och ett antal frakturer.

Olyckan inträffade i mycket dåligt väder vid 22-tiden lokal tid i går, och Caracol rapporterade i ett skede att skyfallen i det kuperade området är så kraftiga att räddningsarbetet fick stoppas tillfälligt.

Det är mörkt, blött och lerigt, och Rionegro-flygplatsen nära Medellín skriver på Twitter att vägen till olycksplatsen hotar att kollapsa. Helikoptrar som var tänkta att användas i räddningsarbetet har inte kunnat lyfta. Man vädjar till nyfikna att hålla sig borta.

Kraschen skylls dels på vädret, men det talas också om att planet fick tekniska problem och försökte nödlanda nära Medellín.

Cirka 80 passagerare och besättningsmän uppges ha varit ombord det chartrade planet, som var på väg till finalen i turneringen Copa Sudamericana.

Chapecoense skulle ha spelat den första finalmatchen på bortaplan mot colombianska Atlético Nacional i det lagets hemstad Medellín.

Fotbollslaget Chapecoense kommer från Chapecó i delstaten Santa Catarina i södra Brasilien.

Laget spelar i Serie A, vilket är Brasiliens högsta division.

Klubben grundades 1973.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".