Örndalens område. Fotograf/Källa: Internationell Alpine Design.
Örndalens område. Fotograf/Källa: Internationell Alpine Design.
Exploatering

Boende tycker till om Örndalen

Vemdalsbo: På lång sikt bra för tillväxten
4:20 min

Bland boende i närheten går tankarna lite olika om planerna på ett nytt skidområde nära Björnrike.

På tisdagen blev det känt att företaget bakom planerna på ett nytt skidområde i Skorvdalen i Härjedalen gör ett nytt försök att få igenom byggplanerna på det man i så fall vill döpa till Örndalen.

Tidigare har planerna på skidorten stoppats i mark- och miljööverdomstolen för att skydda ett par kungsörnar som häckar i området.

– På lång sikt tror jag det kan bli bra och innebära tillväxt för hela kommunen. Det behövs arbetstillfällen, säger Vemdalsbon Anna Jonasson.

En annan Vemdalsbo är Lars Svedberg som själv jobbar inom turism.

– De som vill ha natur och så kanske tycker att det blir trångt, men för entreprenörer och andra ser jag inget hinder. De vill nog bara utveckla, säger han.

Från Härjedalens kommun ser man positivt på planerna som man hoppas ska leda till arbetstillfällen, inflyttning och tillväxt.

– De har ett bra koncept och har parerat sitt nedslag från tidigare. Man kastar inte in handuken i första taget, säger kommunalrådet Anders Häggkvist (C) till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".