Hanna Öberg.
Hanna Öberg. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Skidskytte

Öberg åtta i individuella debuten

Hanna Öberg: Fattar ingenting, helt sjukt
1:47 min

Hanna Öberg slutade åtta i sin individuella världscupdebut i skidskytte i Östersund - trots fyra bom.

Den dubbla juniorvärldsmästaren och Östersundsbon Hanna Öberg är ett av flera framtidshopp i det svenska laget. 

Hon visade bra form redan i söndagens mixstafett och visade framfötterna också på onsdagen. Hon bommade fyra skott i distansloppet med fyra skjutningar - men åkte så pass bra i spåret att hon ändå blev åtta. 

- Jag fattar verkligen ingenting. Helt sjukt. Det var kämpigt i spåret och det var lite kämpigt på vallen också, säger hon. 

Första liggande skyttet gick felfritt. Därefter kom en bom i andra skyttet, två bom i tredje och en bom i det sista skyttet. 

- Det är en stor skillnad att tävla mot seniorer. Men jag känner ändå att jag har tagit ett stort kliv framåt till i år, säger hon. 

En annan ung skidskytt som kan gå mot en fin säsong är Anna Magnusson. Hon blev 21:a idag med fyra bom. Mona Brorsson blev 23:a och tog också världscuppoäng medan Linn Persson blev 65:a. 

Onsdagens tävling vanns av tyskan Laura Dahlmeier. Trea blev Anais Bescond, Frankrike och trea Darya Yurkevich, Vitryssland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".