Dammen vid Hölleforsens kraftstation där en pappa tappade sitt barn.
Barnet föll omkring 20 meter rätt ned i betongen. Foto: Polisen
Brott

Pappa överklagar dom för mordförsök på sitt barn

Advokaten: Min klient behöver vård
4:23 min

Den dömdes advokat anser att domen är för hård. Han kommer att begära överprövning av den rättspsykiatriska undersökningen.

– För det första tyckte vi att han skulle dömts till vård istället. Jag är fortfarande övertygad om att han led av en allvarligt psykisk störning när han gjorde det här, säger den dömda pappans advokat Andreas Victor till P4 Jämtland.

Enligt Andreas Victor har hans klient inte tidigare uppvisat aggressiva eller våldsamma tendenser. Han har däremot mått psykiskt dåligt under längre tid.

Eva-Lena Rimér åklagare i målet är mycket nöjd med domen på tio års fängelse, vilket hon också yrkade på under rättegången. Enligt Rimér har rätten tagit hänsyn till mannens psykiska tillstånd när c

– Hade dådet varit planerat och gjort i kallt blod hade jag yrkat på ett längre fängelsestraff, säger Eva-Lena Rimér.

Försvaret håller dock inte med.

– Det är självklart att domen kommer att överklagas och vi kommer försöka få till stånd en överprövning av den rättspsykiska undersökningen. Jag tycker att den var tunn och hade många luckor, säger advokat Andreas Victor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".