Kajsa Kling
Kajsa Kling. Foto: SR
Alpint

Kajsa Kling trea i störtloppet i Lake Louise

Kajsa Kling satte personligt rekord och kom trea i störtloppet i Lake Louise. Det kunde ha blivit mycket bättre men två sena skrällar petade ned svenskan.

– Jag är jätteglad, säger 27-åringen.

Kajsa Kling var på väg mot en ordentlig överraskning och seger i störtloppet i Lake Louise, Kanada. Men med höga startnummer körde först italienskan Sofia Goggia (28) och sedan slovenskan Ilka Stuhec (29) in på bättre tider - ännu större skrällar.

Segraren Stuhec var 22 hundradelar snabbare och Goggia hade 9 hundradelar tillgodo på den 27-åriga svenskan. Kling startade som nummer 17 i, som det verkade, något sämre förhållanden än toppduon.

Tredjeplatsen innebär nytt personbästa i disciplinen för Åreåkaren. Tidigare har hon som bäst varit fyra i störtlopp, i österrikiska Altenmarkt-Zauchensee i januari.

– Det hade känts för jäkla skönt att vinna men en tävling är aldrig över förrän alla har kört, säger Kling när hon firar pallplatsen över en crème brûlée.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".