Anna Magnusson.
Anna Magnusson. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Skidskytte

Anna Magnusson bästa svensk i sprinten

Anna Magnusson: Strulade i andra skyttet
1:52 min

Anna Magnusson blev bästa svensk när sprinten avgjordes på lördagen. Hon slutade på en 14 plats.

Anna Magnusson, som är från Piteå men bor i Östersund, var lite över minuten efter dagens segrare, Dorin Habert från Frankrike. Tvåa var Kaisa Mäkäräinen, Finland, och trea Gabriela Koukalová, Tjeckien.

Anna Magnusson sköt ett bomskott i det andra, stående skyttet, men hade en bra fart i spåret och kunde ändå glida in på en 14:e plats. 

- Jag fick bra tider ute i spåret, det kändes roligt. Lite surt att det strular för mig på sista skyttet när det klickar, men jag är nöjd med dagen, framför allt med resultatet, säger hon. 

Näst bästa svensk blev Emma Nilsson som efter ett prickfritt skyttet slutade på en 24:e plats. Hennes bästa placering i en världscup. 

Värre gick det för veckans succétjej Hanna Öberg, som sköt hela sex bom och rasade i fältet. Mona Brorsson slutade på plats 48 efter ett bomskott.

De 60 bästa får åka morgondagens jaktstart, och det blir Anna Magnusson, Emma Nilsson och Mona Brorsson som får representera Sverige. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".