Fredrik Lindström var glad på presskonferensen.
Fredrik Lindström var glad på presskonferensen. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Skidskytte

Överlycklig Fredrik Lindström på pallen i sprinten

Fredrik Lindström: Otroligt roligt
1:46 min

En överlycklig Fredrik Lindström fick kliva upp på pallen i Östersund. Han sköt prickfritt i sprinten och blev tvåa - sin bästa världscupplacering på tre år.

Pallplatserna har inte kommit lika ofta som förr för Fredrik Lindström, 27. Men han var tvåa bakom just Martin Fourcade i Östersund på sprinten för tre år sedan. Och på lördagen slog han till igen.

- Helt fantastiskt! Jag kan inte riktigt förstå att det blev så här bra, säger han direkt efter loppet. 

Ingen kunde rubba omöjliga Martin Fourcade som vann med 41 sekunder. För Lindström blev det ett krig med framför allt två tyskar (Arnd Pfeiffer och  Benedikt Doll) och han matchades stenhårt ute i skogen.

- Wolfgang (Pichler) var överallt på slutet. Han hade ingen röst kvar. Det var oerhört inspirerande på sista varvet, att få veta att man fightas om andraplatsen, säger han. 

Och Fredrik Lindström var stark på slutet. Han tog andraplatsen med två sekunders marginal till Arnd Pfeiffer. 

Det gör att han också har goda chanser i morgondagens jaktstart. 

Bakom Fredrik Lindström ska vi också lyfta fram Sebastian Samuelsson (född 1997) som gjorde sin världscupdebut och slutade på en 19:e plats! 

De två och Jesper Nelin (43:a i dag) får representera Sverige i jaktstarten.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".