Anna Magnusson.
Anna Magnusson. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Skidskytte

Anna Magnusson avslutade med en 16:e plats

Anna Magnusson om jaktstarten: Tufft och tufft och tufft
1:28 min

På lördagsförmiddagen avslutades skidskytteveckan i Östersund för damerna. Bästa svenska placering i jaktstarten stod Anna Magnusson för. 21-åringen slutade på en 16:e plats.

Gabriela Koukalová (Tjeckien) som slutade trea i gårdagens sprint körde upp sig och vann lördagens jaktstart. Tvåa slutade tyska Laura Dahlmeier och trea blev Dorothea Wierer från Italien. 

Anna Magnusson, som gjorde en bra sprint och blev 14:e åkare i mål, lyckades inte förbättra sin placering i jaktstarten. Det blev för många straffrundor (tre stycken) och farten i spåret var inte lika hög som tidigare.

- Jag fick kämpa med det mesta i dag. Det var tungt. Men jag tror nog att de flesta var trötta i dag, säger hon. 

Anna Magnussons individuella placeringar från veckan i Östersund summeras till en 21:a plats (distansen), 14:e plats (sprinten) och 16:e plats (jaktstarten).

- Det är över förväntan, jag är nöjd, säger hon. 

Övriga svenskar hade det tyngre i jaktstarten. Emma Nilsson slutade på en 38:e plats och Mona Brorsson på en 57:e plats efter hela sex bom. 

Succétjejen från distansloppet, Hanna Öberg, kvalificerade sig inte till jaktstarten då hon slutade på en 82:a plats i sprinten, efter en mardrömslik dag på vallen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".