Idamo
Idamo Foto: Frida Möller.
P4-toppen v. 49

Idamo utmanar på P4-toppen

Idamo: Den mörka sidan
3:59 min

Den här veckan utmanar Idamo från Krokom på P4-toppen med elektronisk dansmusik i egna produktionen "Den mörka sidan".

Idamo är i grunden skolad operasångerska men lägger idag alla sina pengar på synthar och trummaskiner då hennes nuvarande genre är långt ifrån opera - idag sysslar hon nämligen med electro.

2006 inleddes karriären med att hon startade skivbolaget Eternithouse records. Tillsammans med en kollega släppte hon elektronisk dansmusik med internationella artister från Detroit, New York och Europa. Dessutom har hon skrivit en hel del teatermusik under tiden då hon gick på scenskolan I Stockholm.

Idag bor Idamo i Krokom där hon just nu provar på att jobba under etiketten Karlfällan Records. Att bygga en karlfälla innebär att man har underhållningsgrejer och kall öl under samma tak.

Idamo har vi hört på P4-toppen förr. 2014 utmanade hon med låten "Jag e bäst". Nu är hon tillbaka med "Den mörka sidan" - producerad helt av henne själv.

Facebook: idaidamo

Webbplats: soundcloud.com/idamomusic

Här ser du listan och nummer att rösta på - efter fre kl. 12

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".