Jesper Sjölander samt Norrlänningar med attityd - montage.
1 av 3
Jesper Sjölander samt Norrlänningar med attityd. Foto: Cilla Bucklin/William Falk.
Jesper Sjölander
2 av 3
Jesper Sjölander. Foto: Cilla Bucklin.
Norrlänningar med attityd
3 av 3
Norrlänningar med attityd. Foto: William Falk.
P4-toppen v. 50

Jesper Sjölander samt Norrlänningar med attityd utmanar på P4-toppen

Sista veckan innan P4-toppens juluppehåll är det två utmanare som vill in på listan. Jesper Sjölander med låten "Älskade barn" och Norrlänningar med attityd med "Marie Johanna"

Jesper Sjölander

Jesper Sjölander kommer ursprungligen från Stavre. Han är utbildad på balettakademien i Göteborg och har efter avslutade studier medverkat i "Mamma Mia" på Cirkus och Scandinavium, "Showboat" i Eskilstuna och "Penalty Killers" i Umeå Arena. Var dessutom en av körsångarna i filmen "Mamma Mia the movie".

Just nu är han aktuell som en av gruvarbetarna i thrillerdramat Midnattssol på SVT och med egna EP:n "Tacksam".

Norrlänningar med attityd

Norrlänningar med attityd startades av tre besvikna hiphopare som motstånd till den tråkiga "hiphop" som folk skapar idag och är Östersunds enda hiphopgrupp.

NMA består av Big Nick, Maniac och Oleg. Big Nick & Maniac kommer från MVN/Medborgargardet och Oleg kommer från Liberations Force Rockas.

NMA har släppt låtarna "Fan Ta Polisen" och "Lyd" som finns på Spotify och kommer nu med "Marie Johanna". Feta beats, tight rap och genomtänka texter med rötterna i norrlands mörka skogar.

Här ser du listan och nummer att rösta på - efter fre kl. 12

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".