Dödsbrand Odenslund ljus
1 av 4
Tända ljus utanför huset. Foto: Björn Djurberg /Sveriges Radio
Dödsbrand Odenslund Bjarne Olsson fastighetsägare
2 av 4
Fastighetsägaren Bjarne Olsson. Foto: Björn Djurberg /Sveriges Radio
Dödsbrand Odenslund huset
3 av 4
Polisen gör under måndagen en teknisk undersökning. Foto: Björn Djurberg /Sveriges Radio
Brand

Polisen undersöker dödsbrand i Östersund

Fastighetsägaren: Jag såg rök uppe i taket
0:46 min

Polisen gör under måndagen en teknisk undersökning i det flerfamiljshus i Odenslund i Östersund, där en man i 40-årsåldern omkom i en brand natten till söndag.

En vindsvåning i Östersund började brinna strax före midnatt natten till söndagen. En man omkom och ytterligare en person fick föras till sjukhus med rökskador efter att han försökt ta sig in i den brinnande lägenheten.

– Jag såg rök uppe i taket så jag förstod vad det var och sprang hit direkt, berättar fastighetsägaren Bjarne Olsson som bor i huset bredvid.

Då var brandkåren redan på plats, larmade av en annan boende i huset som också fått ut de övriga boende ur huset, berättar Bjarne Olsson.

– Han hade väckt allihop och även knackat på däruppe och försökt sparka in dörren på vindsvåningen. Han drog i sig ganska mycket rök så han var inne på lasarettet ett tag, säger han. 

Händelsen rubriceras tills vidare som grov mordbrand. Polisen har ingen misstänkt.

– Vi vet inte så mycket eftersom vi inte har några vittnen till själva händelsen. Vi gör en platsundersökning för att få en överblick av det hela, säger kriminalteknikern Bo Andersson till P4 Jämtland.

De övriga boende i huset får återvända till huset under dagen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".