Daniel Österhof och Michael Westlund
Daniel Österhof och Michael Westlund kallar sig för "Byggbögarna" på sociala medier där följarna får hänga med under renoveringen av sommarstället i Grönviken. Foto: SVT
Renovering

Möt Byggbögarna i Grönviken

Byggbögarna snickrar vidare
8:46 min

I höst dök Byggbögarna i Grönviken upp i tv-rutan. Nu kan Michael Westlund och Daniel Österhof bli nominerade till årets duo på QX-galan.

Daniel Österhof har sina rötter i Bräcke och under de senaste åren har han och hans pojkvän Michael Westlund ägnat somrarna åt att rädda ett fallfärdiga hus i Grönviken utanför Bräcke, som de skaffat som sitt sommarställe.

De började kalla sig för Byggbögarna och startade en kanal på sociala medier för att dela med sig av bilder och filmer. När de fick höra talas om tv-programmet "Det sitter i väggarna", som gräver fram berättelser om byggnaders historier, så skickade de in ett brev till produktionsbolaget och kom snabbt in i tv-produktionen.

Nu har de blivit kända för en bredare skara, som de glada byggbögarna i Grönviken. Nu kan de också bli nominerade som årets duo på QX-gaygalan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".