Gunnar Helmersson drabbas av förbifart Brunflo
Gunnar Helmersson drabbas av förbifart Brunflo. Foto: Staffan Andersson
Förbifart Brunflo

Familj drabbas av förbifart Brunflo - kan tvingas flytta

Husägaren: vi kan nog inte bo kvar
1:39 min

En av de som drabbas av nya sträckningen av E14 förbi Brunflo är Gunnar Helmersson. Han säger sig få vägen rakt över tomten, tätt inpå huset.

– Jag får den direkt inne på tomten, kanske tjugo meter från entrédörren, säger Gunnar Helmersson

I 16 år har Gunnar och hans familj bott i huset, ett av de tre barnen är till och med född där. Beskedet från Trafikverket kom som en chock och nu går tankarna mycket kring att de inte kan bo kvar.

– Det är väldigt tungt. Vi hade satsat på att bo där resten av livet, så det känns väldigt tungt.

Gunnar har förståelse för att någon måste drabbas av ett större vägbygge, men han tycker att den bestämda sträckningen är konstig. Fast värst är ändå den dåliga informationen från Trafikverket.

– Den är väldigt knapphändig, det är det man får läsa i tidningarna egentligen, och på deras hemsida. Jag har mejlat dem många gånger. En gång har jag fått svar, för två veckor sedan och då hade de nog redan tagit beslutet tror jag, säger Gunnar Helmersson

Ulrika Sundgren, trafikverkets projektledare tycker att Trafikverket varit bra på att informera och svara på frågor.

– Vi har annonserat i tidningarna och haft på hemsidan. Det har varit bra uppslutning på de möten och öppet hus som vi haft så det känns inte som folk har missat informationen. Det har också varit ganska mycket i media, så jag tror egentligen inte problemet är att informationen inte kommit ut. Det är nog mer att en del är emot det och då tycker de att vi inte har lyssnat. Men det går inte att tillfredsställa alla, säger Ulrika Sundgren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".