Över 60 hundar kommer checka in och bli extra ompysslade på hotellet på Frösö Park.
1 av 2
På Frösö Park får hundarna och dess ägare en raketfri nyårsafton. Hundarna har sitt eget lobbybord. Foto: Sara Johansson/ Sveriges Radio
Även på F4 hundcenter är det många hundar som checkar in på nyårsafton. Ägaren Johanna Johnsson ger tips på hur ägare ska agera om hunden är rädd för fyrverkerier.
2 av 2
Även på F4 hundcenter är det många hundar som checkar in på nyårsafton. Ägaren Johanna Johnsson ger tips på hur ägare ska agera om hunden är rädd för fyrverkerier. Foto: Sara Johansson/ Sveriges Radio
Fyrverkeri

Många hundägare checkar in på raketfritt hotell

Hotellchef: Hundarna får sin egen säng, matskål och lite godis på rummet
0:31 min

Mer än dubbelt så många hundägare väljer i år att fira nyår på hotellet på Frösö Park.

I år checkar ett 60-tal hundar och deras hussar och mattar in på hotellet. Det är många jämfört med ifjol då det var cirka 15 inbokade hundar.

 Flygplatsen är en fyrverkerifri zon och hotellet som ligger intill erbjuder därför ett nyår för hundar och deras ägare utan raketer och fyrverkerier.

– Det här läget som vi har med närhet till flygplatsen gör att det blir tyst och skönt. Samt det vackra natursköna området som är perfekt för hundpromenader, säger Linn Hansson, chef för hotellet.

Det är inte bara hussar och mattar som firar nyår på hotellet. Även hundarna blir extra ompysslade.

– Dom har sin egen säng, matskål och lite godis när dom kommer till rummet. Sedan har vi ett bord i vår lobby med allt som kan behövas till sin hund som det bara är att förse sig med, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".