Han håller korv med bröd
Korv med bröd och potatismos till blev nyårsmiddag för de äldre som bor på Blomstergården i Krokom. Foto: Junge, Heiko
Äldreomsorg

Äldre i Krokom fick korv med bröd till nyårsmiddag

Kostchef: Det blev väldigt olyckligt
2:16 min

De boende på Blomstergården i Krokom serverades korv med bröd och potatismos till nyårsmiddag. Något som fått personalen att reagera.

Olyckliga omständigheter ledde till en torftig nyårsmiddag för de äldre på Blomstergården i Krokom.

Personalstyrkan i köket var under nyårsaftonen begränsad på grund av oförutsedda händelser och det beslutades därför att det skulle serveras en enklare middag trots att det var nyårsafton. Resultatet blev korv med bröd eller potatismos och gurkmajonäs till middag. 

– Jag har inte hört något från de äldre eller de anhöriga utan det är personal som har reagerat och sedan har det här spridit sig som en löpeld på Facebook, säger Lena Träskvik som är chef för kostavdelningen vid Krokoms kommun.

Nyårslunchen klarade man av som planerat och då serverades älgfärsbiffar med potatisgratäng och rödvinssky samt pannacotta till efterrätt.

Kommunen ska nu kompensera de som bor på Blomstergården för middagen på nyårsaftonen.

– Det blev väldigt olyckligt och vi kommer att kompensera på Trettondagsafton med att servera fläskfilé men bearnaisesås och klyftpotatis och någon god efterrätt, säger Lena Träskvik.

Många kommenterar nyheten hos P4 Jämtland på Facebook.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".