Östersunds tingsrätt (exteriör)
Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio
Tingsrätten

Rättegång om misstänkt våldtäkt mot barn på toalett

Försvarsadvokaten: Erkänner sex med flickan
0:38 min

Under torsdagen pågår rättegången mot en man i 20-årsåldern som misstänks ha våldtagit två barn i Jämtland. Den ena våldtäkten ska ha skett på en gymnasieskola i Östersund.

Det var i december, strax innan jul, som mannen ska ha befunnit sig på en gymnasieskola i Östersund. Enligt åtalet ska han där ha tryckt upp en 13-årig flicka mot en vägg, dragit av henne kläder och utfört sexuella handlingar. Han ska även ha dragit in flickan på en toalett och låst dörren.

Mannen misstänks även för övergrepp i rättssak för att han ska ha hotat att misshandla flickan om hon berättade om händelsen.

Enligt mannens försvarsadvokat Malin Dromberg erkänner mannen att han haft sex med flickan, men hävdar att det inte var våldtäkt.

– Han har berättat i polisförhör att han har haft sex med flickan, säger hon till P4 Jämtland.

Mannen står också åtalad misstänkt för att ha våldtagit en 14-årig flicka i en privat bostad i Östersund i mitten av december.

Mannen nekar till brott.

P4 Jämtland var på plats vid Östersunds tingsrätt och rapporterade under torsdagens rättegång, som hölls bakom stängda dörrar eftersom barn är inblandade.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".