Vi i femman 2017

Östbergsskolan 5B gick segrande ur kvartsfinal 4

2:02 min

Det blev Östbergsskolan klass 5B från Frösön som tog hem segern i den fjärde kvartsfinalen i matchen mot Orrvikens skola med siffrorna 31-27.

Läs mer om Vi i Femman i P4 Jämtland

Ikväll avgjordes den fjärde och sista kvartsfinalen i radiohuset i Odensala. De tävlande lagen var Östbergsskolan 5B och Orrvikens skola 5A. Östbergsskolan representerades av Arvid Salomonsson och Irma Zimmerman, och för Orrvikens skola tävlade Hannah Eckley och Oskar Sundell.  

Den fjärde kvartsfinalen visade sig bli precis lika klurig som de tre tidigare tävlingarna, och båda lagen imponerade i flera tävlingsmoment. Det gjorde också att matchen var väldigt jämn rakt igenom. Båda lagen var ivrigt påhejade av sina klasskamrater och en hel del föräldrar. Det var fullsatt i studion och stämningen var minst sagt på topp, till programledaren Leif Landins och domaren Karin Riddars stora glädje. 

Återigen var det spännande när det sista tävlingsmomentet, Stegen, återstod. Det rätta svaret var Harry Potter, och det lyckades Östbergsskolan klara på 8 poäng och Orrvikens skola på 6 poäng. Slutställningen i matchen blev då 27 poäng till Orrvikens skola och 31 poäng till Östbergsskolan. 

Det här betyder att  Östbergsskolan 5B gör Lofsdalens skola/Ytterhogdals skola sällskap i semifinal 2 som avgörs den 2 februari. Men innan dess ska det bli spännande att se hur det går i semifinal 1 nu på tisdag den 31 januari. Då möts Friggaskolan 5A och Gällö skola 5A. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista