Vi i femman 2017

Östbergsskolan 5B klara för länsfinal

2:26 min

Östbergsskolan klass 5B från Frösön vann den andra semifinalen mot Lofsdalens skola med siffrorna 27-21.

Läs mer om Vi i femman i P4 Jämtland

På torsdagen var det dags för den andra och sista semifinalen i Vi i Femman 2017. Den spännande kampen stod mellan Lofsdalens skola/Ytterhogdals skola och Östbergsskolan 5B.

Elma Brundin och Isacc Karlsson representerade återigen Lofsdalen/Ytterhogdal, och Östbergsskolan 5B ställde som sist upp med Irma Zimmerman och Arvid Salomonsson.

Det märktes att de tävlande blivit varma i Vi i Femman-kläderna, och kampen blev spännande och intensiv direkt från start. De båda lagen höll jämna steg långt in i tävlingen, och klasskamraterna hjälpte till bra och fixade rätt svar på Dagens Grej. 

De sista snabbfrågorna kom att bli avgörande för tävlingens utgång, då Irma och Arvid från Östberg var reptilsnabba på knapparna. 4 poäng tog dom med sig från detta moment, medan Elma och Isaac bara lyckades vara snabbast på en fråga.

När båda lagen svarade fel i den avslutande Stegen stod det klart att Östbergsskolan 5B vunnit semifinal nummer 2 med 27 poäng mot Lofsdalens skola/Ytterhogdals skolas 21 poäng. 

Östbergsskolan 5B är alltså det andra laget som nu är klara för den lokala finalen, som sänds tisdag den 7 februari. Där möter dom Friggaskolan 5A.

I den lokala finalen avgörs det vilken skola som blir Vi i Femman-mästare för Jämtland, och som går vidare till den avslutande kvaltävlingen mot alla andra lokala mästare runt om i Sverige. Därefter väntar den tv-sända finalen i Vi i Femman 2017. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista