Alpint - JVM Åre

Svensk brasilian bäste länsåkare på JVM i Åre

4:35 min

19-åriga Cornelius Grahn som tävlar för Brasilien blev bästa länsåkare i herrarnas storslalom på junior-VM i Åre.

Herrarnas storslalom avgjordes i plusgrader och regn i Åre. 131 åkare stod på start, men de tuffa förhållande gjorde att många fick det kämpigt och körde ur.

Loic Meillard från Schweiz ledde efter det första åket och lyckades behålla sin ledning även i det andra. Han vann guldet före Timon Haugan från Norge och bronsmedaljören Victor Guillot.

Bästa åkare från länet blev Cornelius Grahn från Östersund som tävlar för sitt hemland Brasilien. Han hade startnummer 93 i det första åket och fick en tuff resa ner i banan.

– Det var den jävligaste, en utav de värsta jag åkt, säger Cornelius som trots allt var väldigt nöjd med sin prestation som resulterade i en 51:a plats.

Fyra åkare från Sveriges juniorlandslag kom till start men bara Hannes Grym, Storlklintens AK, tog sig ner i båda åken och blev 38:a. Zack Monsén och Filip Platter, Åre SLK, körde ur.

Hela resultatlistan hittar du här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista