Bergs kommun

Socialtjänstens personal får svar på sin kritik

0:56 min

Det har under lång tid varit brist på socialsekreterare i Bergs kommun och den senaste månaderna har fler slutat.

I början av december förra året skrev personalen inom socialtjänsten ett brev till kommunens politiker att de anser att situationen inte är under kontroll och att man inte har något förtroende för politiker och chefer.

Nu svarar Daniel Arvastsson (S), ordförande i Verksamhetsnämnden i Bergs kommun, på hur man tänker lösa situationen.

– Vi har gjort ett flertal åtgärder. Företagshälsovård, nyanställningar, nyrekryteringar och konsulter.

Är det tillräckligt?

– I nuläget tror jag att åtgärderna som är genomförda måste få genomslag innan vi tittar på att göra fler. Vi diskuterar ju sex timmars arbetsdag, kompetensutveckling och beredskapsorganisation. Det tror jag är nödvändiga delar också. 

Har ni lyckats ta tillbaks förtroendet för er politiker?

– Inte en aning. Jag hoppas ju att förtroendet ska bli bättre. Utifrån vad brevet angav så var ju förtroendet inte speciellt högt alls. Obefintligt rent av, men samtidigt så hoppas jag att man från personalgruppens sida ska se att vi faktiskt anstränger oss väldigt hårt i nuläget för att visa att vi jobbar för dem och inte emot.

Under tisdagens fullmäktigesammanträde kommer frågan tas upp i en interpellationsdebatt som P4 Jämtland kommer att följa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista