VA-nät

Stor vattenläcka i butiksfastighet i Östersund

1:30 min

I Östersund jobbade folk från avdelningen rörnät inom Östersunds kommun på tisdagsförmiddagen med att lokalisera och åtgärda en större läcka på en vattenledning.

Det var vid 8-tiden på tisdagsmorgonen som det upptäcktes att vatten läckt in i delar av Traktörenhuset, ovanför Stortorget. 

Räddningstjänsten var först på plats och hjälpte till att pumpa ut vatten som läckt in i en optikbutik och i källaren i huset. 

Senare överlämnades ansvaret till Östersunds kommun.

Under förmiddagen berättade Göran Wagenius, arbetsledare, för P4 Jämtland att man stängt av servisledningen, matarledningen in till huset. 

Det var oklart om läckan uppstått utanför huset eller inne i fastigheten och kommunens personal förberedde för att tina marken och med grävmaskin jobba sig ner till ledningen ute på gatan.

Tillsvidare hade man kunnat koppla på vatten till fastigheten från ett annat håll så att verksamheten i huset skulle kunna fungera som vanligt.

Har du någon uppfattning hur lång tid det kan ta innan det här är helt åtgärdat?

– Normalt så ska det vara på igen i morgon, säger Göran Wagenius, till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista