Earth Hour

I år släcks Östersund under Earth Hour

1:13 min

Förra året gjorde Östersunds kommun ett undantag att inte släcka lamporna under Earth Hour efter en rad överfall veckorna innan. Efter interna diskussioner har Östersunds kommun nu valt att anmäla sig till årets Earth Hour.

På lördagen den 25 mars kommer det bli mörkt i Östersund under en timme. Earth Hour är en manifestation för att belysa miljöfrågor och har arrangerats av Världsnaturfonden sedan 2007. Östersunds kommun har varit med sedan 2009, men 2016 valde de att inte släcka lamporna.

– Förra året var det ett osäkert läge. Men det har vi inte fått några indikationer på nu, säger Helena Jansson som är miljöinspektör på Östersunds kommun och ansvarar för Earth Hour.

Årets tema på Earth Hour är "Mat och livsstil för en globalt hållbar utveckling" och Östersunds kommun kommer förutom att släcka lamporna bland annat att anordna en bytardag där man får byta ut gamla leksaker och böcker som man inte längre använder och en rad föreläsningar på årets tema.

– Det handlar om att stanna upp och fundera över mina val och om jag kan göra bättre val för miljön, säger Helena Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista