Räddningstjänsten vid Mora lasarett
Larmet kom strax före halv tolv och flera räddningsresurser och ambulanser skickades till platsen. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio
Sjukvård

Beredskap i Region JH efter brand på Mora lasarett

Efter en brand på Mora lasarett har Region Jämtland Härjedalen fått en förfrågan om att bistå vid eventuella olyckor och sjukdomsfall nära länsgränsen.

Delar av Mora lasarett fick utrymmas efter den kraftiga branden.

Beredskapschefen på Region Jämtland Härjedalen, Anna-Lena Alfreds, säger till P4 Jämtland att det exempelvis kan handla om att skicka patienter till Östersunds sjukhus.

– Det är ganska vanligt att man hjälps åt över länsgränserna och det finns upparbetade kontaktvägar för förfrågan. Vi har än så länge inte bestämt att stärka upp verksamheten, säger Anna-Lena Alfreds.

Branden startade i en ambulans i ambulansuttaget på Mora lasarett strax innan lunchtid på fredagen och enligt P4 Dalarna kommer akuten i Mora vara stängd i flera dagar då den är rökskadad.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".