Torbjörn Gehrke, coach Jämtland basket  intervjuas av Anneli Johansson P4 Jämtland
Torbjörn Gehrke som är tränare i Jämtland basket intervjuas av P4 Jämtlands Anneli Johansson. Foto: Pelle Törnqvist/Sveriges Radio
Basket

Jämtland baskets tränare om att vara klar för slutspel

Torbjörn Gehrke: Vi kan slå alla
0:43 min

Ikväll spelar Jämtland basket sin sista match i basketligans grundserie mot Norrköping. Laget tränare ser fram emot slutspelet som väntar sen.

Idag kommer Jämtland basket att möta Norrköping på bortaplan.
Tränaren Torbjörn Gehrke säger att de har väntat länge på att få komma igång med slutspelet som väntar efter kvällens match.

– Alla matchen är viktiga, alla måste vinnas, men några är viktigare än andra och för Norrköping är det färdigspelat, de vet var de kommer, säger tränaren om hur det känns att möta Norrköping ikväll.

Det är oklart vilka som blir motståndarna i slutspelet. Enligt tränaren, beror det på resultatet i matchen mellan Borås och Uppsala och Jämtlands match mot Norrköping.

– Det är bara Uppsala, Borås och vi som har någon åverkan på vad som kan hända runtomkring. Det är vi eller Borås som kommer att hamna femma eller sexa, säger han.

Kvartsfinalerna inleds helgen 1-2 april och tränaren tror att Jämtland kan slå alla.

Tabellen just nu

1. BC Luleå - 46 poäng

2. Norrköping Dolphins - 46 poäng

3. Södertälje Kings - 44 poäng

4. Uppsala Basket - 36 poäng

5. Borås Basket - 32 poäng

6. Jämtland Basket - 30 poäng

7. KFUM Nässjö - 30 poäng

8. Umeå BSKT - 10 poäng

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".