Sanna Sand
Sanna Sand från Östersund bor numera i Hampton, strax utanför London. Foto: Privat
EU

Östersundsbo i London om Brexit

Sanna Sand: Känns jättekonstigt
0:59 min

Tidigare idag lämnade Storbritannien in sin ansökan om att träda ur EU. En av alla som påverkas av det här är Sanna Sand från Östersund, som bor och arbetar i London.

För nio år sedan flyttade Sanna Sand från Östersund till London. Hon tycker att det är en märklig känsla att Storbritannien nu lämnat in sin ansökan om att få lämna EU.

– Det känns jättekonstigt att de verkligen har gjort det nu, de har ju lovat att de ska göra det nu i nio månader, säger hon.

Sanna Sand jobbar på ett rekryteringsföretag i London och hon berättar att det varit mycket prat om Brexit på arbetsplatsen det senaste året. Hon har både engelsmän och EU-medborgare som kollegor och många undrar vad dagens historiska händelse kommer att betyda både för dem själva personligen och för företaget. Utträdet ur EU kommer nämligen att få konsekvenser när det gäller människors rätt att få jobba i landet.

– Nästan alla jag pratar med nämner Brexit vid något tillfälle, de säger att de har EU-pass så än så länge kan de jobba här, säger Sanna Sand.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".