Leende manlig fotbollsspelare i röd lagströja
Saman Ghoddos syns ofta med ett leende på läpparna, men när det är match blir han en annan människa, säger han. Foto: Emil Langvad/TT
Fotboll

Saman Ghoddos taggad inför allsvenska premiären

"Adrenalinet bara rusar"
3:10 min

Östersunds FK:s anfallare Saman Ghoddos är rejält laddad inför den allsvenska premiären mot Halmstad BK.

– Så fort jag tänker på det och blir varm i kroppen, det är som adrenalinet bara rusar, säger Saman Ghoddos om känslan inför premiären som blir på bortaplan mot Halmstad BK.

Det har gått mycket bra för ÖFK under försäsongens träningsmatcher och i Svenska Cupen där man gått till final. Laget har inte förlorat någon match och har bra målskillnad.

– Vi går från klarhet till klarhet. Jag tror vi har en nivå till som vi kan förbättra, säger han.

Jag tror jag blir lite bättre ju argare jag blir.

Inför premiärmatchen mot Halmstad i morgon lördag är han rejält taggad. Bredvid fotbollsplanen upplevs han av många som en glad person och syns ofta med ett leende på läpparna på bilder, men när det är match är det en annan egenskap som kommer fram:

– Jag är ganska aggressiv i mitt tänkande när jag är på planen, jag blir en annan människa, så jag tror jag blir lite bättre ju argare jag blir.

Bortapremiären mot Halmstad BK blir tuff, men Ghoddos tycker han och övriga laget är väl förberedda och har goda chanser i matchen.

– Nykomlingar de brukar kriga och kämpa så det kommer att bli tufft, men vi kommer dit väldigt glada, väldigt positiva, bra stämning och hoppas kunna spela vårt spel och ta tre poäng därifrån, avslutar Ghoddos. 

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson anser att Saman Ghoddos har potential att toppa skytteligan i allsvenskan 2017. Kommer målskyttet att inledas redan i premiären? 

Följ matchen direkt i webbradion från klockan 15:55 lördag 1 april.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".