Halmstads Sead Haksabanovic blev segerskytt.
Halmstads Sead Haksabanovic blev segerskytt. Foto: TT
Fotboll

Talangens drömmål gav Halmstadseger

Tom Pettersson, ÖFK: Inte lätt när de backar hem
1:27 min

Supertalangen Sead Haksabanovic sköt tre poäng till Halmstad i premiären mot Östersund. 17-åringen svarade för ett riktigt drömmål i 1–0-segern.

– Jag siktade faktiskt inte på första krysset men sen gick det som det gick, säger Haksabanovic.

Det återstod sju minuter av den första halvleken när Sead Haksabanovic fick kanonträff i offensivt straffområde. Halmstads 17-årige talang fintade först bort en försvarare och tryckte sedan upp 1–0 bakom en chanslös Aly Keita i Östersund mål.

– Jag tänkte att när jag får bollen ska jag skottfinta och sen bara skjuta. Jag siktade faktiskt inte på första krysset men sen gick det som det gick, säger Haksabanovic till Radiosporten.

Även i Östersund var man imponerad över prestationen.

– En individuell prestation avgör. Man får ge honom cred för det han gör när han sätter upp den i första krysset. Annars är det ganska få målchanser åt båda håll, det kändes som en typsik 0-0 match, säger Östersunds Tom Pettersson. 

Dessförinnan hade Kosuke Kinoshita haft ett bra läge att öppna målskyttet men skottet från höger i straffområdet smet precis utanför stolpen.

Nykomlingen Halmstad spelade kompakt och gjorde det svårt för Östersund att skapa några farliga målchanser.

– Jag kände att hela laget höjdes när man kände att man är med i matchen. Och vi vann, det finns inget som säger att vi inte kan vinna, säger Haksabanovic. 

Först en bit in i den andra halvleken lyckades gästerna skapa tryck på Halmstadförsvaret.

– Det blir tajt när de grötar ihop allt vad de kan framför mål. Det blir inte lätt när de backar hem som de gör, säger Pettersson.

Mer om Östersunds FK

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".