Olycksplatsen vid sidan av vägen efter att bussen har bogserats bort.
Det var här på E45:an vid Siksjön ett par mil söder om Sveg som olycksbussen körde ned i diket och välte. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio
Bussolyckan i Härjedalen

Polisen utreder brott men ingen misstänkt pekas ut

"Ingen som är delgiven misstanke"
0:46 min

När polisen undersöker om det kan finnas något brott bakom bussolyckan i Härjedalen är det tre brottsrubriceringar som utreds.

Rubriceringarna i förundersökningen är vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död, men i nuläget har inget misstänkt pekats ut.

– Det är ingen som är delgiven misstanke i nuläget, säger Peder Jonsson som är kommunikatör på polisen i Jämtlands län.

Tre skolungdomar omkom direkt i samband med olyckan, omkring 25 har behövt sjukhusvård och för fem av dessa är läget fortfarande måndag förmiddag allvarligt - i ett fall livshotande.

Utredningen går framåt, enligt Peder Jonsson. Under måndagen görs ytterligare tekniska undersökningar på olycksplatsen på E45:an ett par mil söder om Sveg. Det görs fler förhör och förhör som gjordes redan på söndagen sammanställs. Teknisk undersökning av bussen görs sannolikt under måndagseftermiddagen, enligt polisens kommunikatör.

Det var vid sjutiden söndag morgon som bussen med 59 personer ombord - 52 av dem ungdomar - av hittills okänd anledning körde av vägen och välte.

Polisen skriver om det fortsatta utredningsarbetet på sin sajt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".