En buss från bussbolaget Bergkvarabuss.
I ett pressmeddelande skriver Bergkvarabuss att en av bolagets förare som körde bussen ett par dagar innan olyckan i Härjedalen hade synpunkter på bussen. Foto: Tomas Oneborg/TT
Bussolyckan i Härjedalen

Förare rapporterade fel på olycksbussen

Bussbolaget Berkvarabuss medger nu att en av deras chaufförer haft synpunkter på olycksbussen, dagen innan resan som slutade i olyckan utanför Sveg, där tre ungdomar miste livet.

I ett pressmeddelande skriver Bergkvarabuss att en av bolagets förare som körde bussen tom från Varberg till Skene på fredagen, hade synpunkter på bussen.

Då gjordes en ny kontroll och bussen provkördes av en annan förare. Enligt Berkvarabuss konstaterades då inga fel.

Vilka synpunkter det var föraren som körde bussen på fredagen hade, vill Bergkvarabuss inte kommentera. TV4Nyheterna har tidigare gått ut med uppgifter om att det ska ha handlat om att bussen krängt från sida till sida vid hastigheter mellan 70 och 80 kilometer i timmen.

Bergkvarabuss VD Göran Mellström skriver i pressmeddelandet att bolaget lämnat all dokumentation till polisen och haverikommissionen och vädjar till media om att nu låta den pågående polis- och haveriutredningen ha sin gång.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".