Flagga på halv stång vid Rådhuset i Östersund, 170408, efter lastbilsdådet i Stockholm, fredagen den 7 april. Foto: Östersunds kommun
Flagga på halv stång vid Rådhuset i Östersund under lördagen, för att hedra offren för attentatet i Stockholm på fredagen. Foto: Östersunds kommun
Attacken i Stockholm

Flaggor på halv stång för attentatsoffren

Framför Rådhuset och Länsresidenset i Östersund vajar flaggorna under lördagen på halv stång.

Östersunds kommun och Länsstyrelsen i Jämtlands är några av många som på det sättet visar sitt deltagande i sorgen efter attacken i Stockholm den 7 april.

– Det som hände i Stockholm var en attack mot det svenska samhället och vår demokrati. Våra tankar går till de drabbade och deras anhöriga. Det är en sorg att detta ska hända i vårt öppna samhälle, säger landshövding Jöran Hägglund.

På Östersunds kommuns hemsida skriver kommunstyrelsens ordförande, AnnSofie Andersson (S), oppositionsrådet Pär Jönsson (M) och kommundirektör Anders Wennerberg:

"Det som tidigare drabbat Europa har nu nått oss. Den 7 april kommer att för alltid finnas kvar i våra minnen som den dagen då Sverige förändrades – på flera sätt.

Vi känner med alla de som på något sätt är inblandade i det inträffade: från offren och deras anhöriga till den räddningspersonal som deltagit i omhändertagandet av människor och utredningen efter det inträffade. Samtidigt imponeras vi av att människor i kristider öppnar sina hem för varandra och erbjuder mat och husrum till personer som av olika skäl inte kan ta sig hem.

Hot och terror ska inte tillåtas att skrämma vårt i grunden trygga land. Terror får aldrig segra över vårt demokratiska samhälle."

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".