Storsjöbadet Östersund exteriör vintertid
Storsjöbadet föreslås förbli Östersunds huvudsakliga, kommunala badanläggning. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Fritid

Storsjöbadet föreslås byggas ut för 207 miljoner

På onsdagen ska politikerna i kultur- och fritidsnämnden i Östersund fatta beslut om hur man på sikt ska ha det med badhus i stan.

Det finns tre förslag och enligt huvudförslaget ska Storsjöbadet renoveras och byggas om för totalt 207 miljoner kronor.

I förslaget finns bland annat en ny 25-metersbassäng med tävlingsbanor, en lekdel och nya rutschkanor i äventyrsbadet samt ut- och ombyggt gym och relaxavdelning.

Storsjöbadet ska också anpassas för att bli mer tillängligt för personer med funktionshinder.

Osäkert vad underhållet kostar

Förstudien har också analyserat fördelar och nackdelar med förslaget. Fördelar är närheten till Östersunds camping - som ger ökat besöksantal under högsäsongen. Att behålla utebadet är viktigt för sommarsäsongen. Utbyggnaden innebär också bättre möjlighet till aktiviteter som exempelvis simtävlingar.

På minussidan hamnar främst stor osäkerhet kring framtida underhållskostnader. Samt att verksamheten drabbas av inkomstbortfall när badet måste stängas för reparationer och underhållsarbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".