Ungdomar sa sitt på tinget

Ungdomarnas eget landsting, Ungdomstinget, avslutades idag med att gymnasieungdomarnas motioner avrapporterades till landstingsfullmäktige.
Anders Klintäng från Palmcrantzskolan, ordförande för Ungdomstinget, är nöjd och tror att ungdomarna på det här sättet får inflytande i makten. - Vi har ju direktkontakt med de styrande politikerna. Han anser samtidigt att det måste uppmärksammas att inga motioner från förra årets ungdomsting ledde till något konkret, att landstingspolitikerna måste känna pressen att ta itu med ungdomarnas krav och önskemål. Lina Bostedt från Hjalmar Strömerskolan i Strömsund är kritisk till hur uttagningen till Ungdomstinget gått till. På hennes skola har bara elever vid samhällsprogrammet fått åka på Ungdomstinget. - Även andra bör få delta, oavsett om man går ett studieförberedande eller yrkesförberedande program.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".