Kvinna framför en vägg.
Bröllopskoordinatorn Erika Andersson menar att det har blivit vanligare att bröllop har en röd tråd som går igenom i hela bröllopet. Foto: Emelie Andersson/ Sveriges Radio
Bröllop

Bröllopskoordinatorns bästa tips

Erika Andersson: Det kan bli slitningar
12 min

Det är snart högsäsong för bröllop och det är allt fler som väljer att ta hjälp av en bröllopskoordinat. Erika Andersson ger sina bästa råd och tips.

– Man gör ett ställningstagande för sig själv och som par men också för omvärlden, att det är vi två som hör ihop och att det är det man firar, säger Erika Andersson som är nyutbildad bröllopskoordinator.

Och just att man utgår från paret när man planerar bröllopet tycker Erika Andersson är en trend som har varit de senaste åren.

– Man brukar utgå från parets intressen och det är också en trend att ha en röd tråd genom hela bröllopet, med allt från inbjudningskort, till tårta, klänning, blommor och ringar, säger Erika som på sitt eget bröllop hade temat lila och pärlor.

Ett av hennes bästa tips för att få ett lyckat bröllop är att börja planera i tid.

– Man ska börja ungefär ett år innan så man kan diskutera fram vad man vill ha och som par kan bestämma om det ska vara ett kyrkligt eller borgligt bröllop, vad man har för budget och boka lokal, säger Erika Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".