Otto Wallin med sitt nyvunna WBA-bälte blir intervjuad
1 av 3
Foto: Christer Jonasson/Sveriges Radio
Boxningsmatch mellan Otto Wallin och Gianluca Mandras i Sundsvall
2 av 3
Foto: Christer Jonasson/Sveriges Radio
Otto Wallin i boxningsringen med WBA-bälte
3 av 3
Foto: Christer Jonasson/Sveriges Radio
Boxning

Sundsvallsboxaren Otto Wallin tog tungviktstitel

Otto Wallin: Jag har alltid velat ha ett eget bälte
5:39 min

Otto Wallin närmar sig de stora matcherna. På hemmaplan i Sundsvall erövrade han WBA:s vakanta kontinentalbälte genom knockout-seger mot Gianluca Mandras.

– Nu har vi, jag och Sundsvall visat att vi kan hålla galor och jag kan boxas, säger tungviktsmästaren till P4 Västernorrlands Christer Jonasson.

Det var försiktigt och trevande i början och Otto Wallin såg inte ut som en framtida storboxare - men svensken har krut i sin vänster.

Wallin, som går med högern före, golvade italienaren Gianluca Mandras (12 segrar och 5 förluster) två gånger i den fjärde ronden och avslutade arbetet i den femte. Efter den fjärde nedslagningen bröt domaren Mikael Höök matchen och bältet var svenskt.

– Jag har drömt om det här sedan jag började boxas. Äntligen är det verklighet. Jag försökte läsa av honom i början och när jag började slå med vänstern träffade jag. Det var början på slutet, säger Wallin till Viasat.

Knocken i Sporthallen i Sundsvall på lördagskvällen innebär att den 26-årige svenskens proffsfacit fortfarande är fläckfritt: 18 segrar på 18 matcher.

Wallin har stoppat tolv av sina motståndare på knockout och har ett facit som kan bära till de stora matcherna.

– Vi vill ha stora matcher och är redo för det. Vi förbereder oss inför varje match som om det är en titelmatch, säger Wallin.

Svenskens tränare Joey Gamache är övertygad om att han håller på att utveckla en världsstjärna. Han menar att Wallin är den bäste boxare han arbetat med.

– Ingen har sett något än. Han kommer att bli mästare. Han är en otrolig talang, har en fantastisk arbetsmoral och är mycket intelligent. Ju bättre motstånd han får desto bättre kommer han att boxas, säger Gamache till Viasat.

Även Mikaela Laurén hade roligt i Sundsvall. För andra matchen i rad blev det en klar seger.

Den 41-åriga svenskan avsade sig WBC-titeln i superweltervikt för att möta, och förlora mot, Klara Svensson i höstas och hade siktet inställt på att ta tillbaka bältet i sin ordinarie viktklass från Ewa Piatowska. När polskan lämnade återbud till boxningsgalan i Sundsvall blev det i stället match mot amerikanskan Kita Watkins, 38.

– Det var svårt att ladda om efter att VM-matchen blev inställd. Jag är övertygad om att hon (Piatowska) drog en nödlögn för att hon var rädd att möta mig, säger Laurén till Viasat.

Watkins kom till matchen med något kilo för mycket och med 14 förluster på 21 matcher, varav sex i följd inför mötet med den rutinerade svenskan. Laurén var som väntat överlägsen och vann klart på poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".