Sisanda
Sisanda. Foto: Pontus Johansson.
P4 Nästa Jämtland

4. Sisanda: If this is love

4. Sisanda: If this is love
3:57 min

Rösta på Sisanda. Sms:a p4jämt (mellanslag) låt4 till 722 50. Rösta max 10 ggr från samma telefon - kostar 3 kr/röst + trafikavgift.

Mer om P4 Nästa Jämtland

Sisanda Nilsson är en sångerska och låtskrivare från Sydafrika som sedan 2014 bor i Östersund med sin man och en nyfödd liten son.

Sisandas musikaliska karriär tog fart 2011 då hon började spela på olika jazzfestivaler i Sydafrika, främst på modersmålet Xhosa. Med sina klickljud är Xhosa mest känt från Miriam Makeba, som för övrigt Sisanda delat scen med i början av sin karriär.

Hennes första singel "Indlela Yami" släpptes 2015 i södra afrika och spelas fortfarande på på sydafrikansk radio. Sedan några år tillbaka har hon också genom flera besök i Sverige jobbat ihop med producenten och låtskrivaren Markus Göranson, och därigenom sakta men säkert hittat ett nytt sound.

"If this is love" är första låten från deras samarbete och texten inspirerades av en tuff tid för Sisanda. If this is love handlar om att aldrig ge upp och att kämpa hårt för att nå sina drömmar.

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".