Peter Moberg Lokalpolisområdeschef i Östersund.
Peter Moberg är lokalpolisområdeschef i Östersund. Foto: Filip Gustafsson Högman/Sveriges Radio
Blåljus

Polisen: Knallskott orsak till smällar i Östersund

Peter Moberg: Vi har ingen misstänkt
0:46 min

De senaste dygnen har flera kraftiga smällar hörts nattetid i centrala Östersund. Polisen säger nu att det handlar om knallskott.

Polisen har fått in flera samtal från boende i Östersund som hört smällar nattetid i helgen. Efter att ha sammanställt vittnesuppgifterna säger nu polisen att det handlar om knallskott och att det totalt har inträffat ett tiotal smällar. Men polisen vet ännu inte vem eller vilka som ligger bakom smällarna.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Peter Moberg som är lokalpolisområdeschef i Östersund.

Polisen fortsätter nu samla in vittnesuppgifter för att utreda vem som ligger bakom smällarna. Många frågetecken kvarstår.

– Om det är armémateriel eller privata material det vet vi inte men någon form av den typen av knallskott är det som detonerat, det handlar inte om vanliga smällare, säger Peter Moberg.

Mikael Johansson, chef för Fältjägargruppen som ansvarar för hemvärnet i Jämtlands län säger till P4 Jämtland att de inte har haft någon övning i Östersundstrakten senaste tiden som skulle kunnat orsaka knallarna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".