Flicka med svart hund
1 av 2
Beatrice med Thelma Foto: Leif Landin Sveriges Radio
Svart hund
2 av 2
Thelma, Flat coated retriver Foto: Leif Landin Sveriges Radio
Hundar

Hundpromenad för hundarnas skull

Hundpromenad med Thelma och Beatrice Björch
12 min

På söndag är det dags för hundpromenad runt Lillsjön för att samla in pengar för hundar som löper risk att bli avlivade eftersom de inte har något hem.

Hundpromenaden arrangeras av den ideella föreningen Hundar utan hem och är till för att rädda irländska och svenska hundar från avlivning genom att omplacera dem i Sverige.

– Föreningen vill uppmärksamma att det finns så många hundar som inte har något hem så människor kan få upp ögonen om att man kan adoptera från dem och värna om de liv som redan finns, säger Beatrice Björch som tillsammans med sin flatcoated retriever Thelma arrangerar promenaden i Östersund.

För att gå med i hundpromenaden kostar det 75 kronor som oavkortat går till veterinärkostnader för de hundar som föreningen räddar innan de adopteras bort. Och det är många av hundarna som behöver nya hem som får det i länet.

– I Östersund, Frösön, Krokom och Åre är det många som har adopterat hundar, berättar Beatrice.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".