Nedbrunnen vedbod, vid brand i Lundsbacken, Orrviken, 170507. Foto: Jämtlands Räddningstjänstförbund
Vedboden, där branden ska ha startat, blev snabbt lågornas rov. Branden spred sig till en gäststuga och annan bebyggelse i närheten var också i farozonen. Foto: Jämtlands Räddningstjänstförbund
Räddningstjänst

Uthus brann ner vid brand i Orrviken

Strax före klockan 13 på söndagen var det klippt igen. Ännu en brand i länet. Larmet gällde denna gång en brand i Lundsbacken i Orrviken.

En brand som enligt räddningstjänsten tycks ha börjat i en vedbod och sedan hotade sprida sig till en gäststuga på samma fastighet.

Räddningstjänst från kårerna i Östersund och Oviken larmades ut, liksom ambulans och polis.
Ambulansen kunde återvända till stationen tämligen omgående då ingen människa skadats.

Redan vid 14-tiden var vedboden enligt rapporter från platsen nedbrunnen och det såg mörkt ut för gäststugan. Det fanns spridningsrisk även till boningshuset på den aktuella fastigheten och till annan villabebyggelse i närheten. Väderförhållandena var inte gynnsamma.
– Den hårda vinden som ligger på och att det är torrt i markerna gör det vanskligt, säger Sara Wickenberg, inre befäl vid räddningstjänsten, till P4 Jämtland.

Vid 15.30-tiden hade Östersundsstyrkan kunnat återgå till stationen och räddningskåren från Oviken övervakade och skötte eftersläckningsarbetet.

Gäststugan klarade sig utan allvarligare brandskador och vid det laget bedömdes spridningsrisken vara över.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".