Claes-Göran Olsson.
Claes-Göran Olsson växte upp i Ytterån och bor idag i Umeå. Foto: Privat
Lyssnarnas sommar

Claes-Göran Olsson från Ytterån kan bli sommarvärd i P1

Claes-Göran Olsson: Far slog barnstolen i flisor
3:01 min

I år har en jämte chansen att bli lyssnarnas sommarvärd i P1. En av de åtta finalisterna som valts ut är Claes-Göran Olsson.

För elfte året i rad är det upp till lyssnarna att bestämma vem som blir Lyssnarnas sommarvärd. Redaktionen som jobbar med Sommar i P1 har valt ut åtta kandidater bland alla som ringt in till telefonsvararen och omröstningen är nu igång. 

En av kandidaterna är Claes-Göran Olsson, utflyttad jämte från Ytterån, damfrisör och filosofie doktor i etnologi vid Umeå universitetet som numera är pensionär.

- Det känns helt fantastiskt, och de andra sju har fantastiska berättelser. Men jag önskar att jag får berätta, för jag tycker mycket om att göra det, säger Claes-Göran Olsson.

Något som han kommer att berätta om, är bland att hur hans föräldrar insjuknade i tuberkulos, vilket splittrade familjen och han från väldigt låg ålder växte upp i ett fosterhem.

Hur kommer det sig att du vill berätta?

- Jag har alltid tyckt om "Sommar", och ofta lyssnat. Speciellt sedan jag blev pensionär. 

Fram till 28 maj kan man vara med och avgöra vem som kommer att höras i Sommar i P1 den 19 juli.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".