Mittmedia, Schibsted, Östersund, koncern
Situationen är fortfarande ansträngd och fler möten är inbokade. Foto: Pernilla Anth Jacobsson/Sveriges Radio.
Mittmedia

Mittmedia hotar fackombud med avsked

ÖP:s chefredaktör: För Östersunds-Postens del finns inga frostiga relationer
0:53 min

Relationen mellan journalistklubben och arbetsgivaren på Mittmedia är mer ansträngd än någonsin.

Ledningen har hotat journalistklubbens förtroendevalda med avsked om de fortsätter kritisera chefer, skriver tidningen Journalisten.

På onsdagen hölls ett krismöte och efter det beskrivs situationen som fortsatt ansträngd och fler möten är inbokade. 

– Det är fullständigt ovärdigt av en arbetsgivare, säger klubbordförande Tomas Backlund, som arbetar på Mittmedia i Östersund, till Journalisten.

Mittmedias VD Per Bowallius säger till tidningen att han tycker att den dialog som förs med fackklubben är konstruktiv, även om parterna inte alltid har samma uppfattning.

Enligt Östersunds-Postens chefredaktör Hans Lindeberg stämmer tidningen Journalistens beskrivning inte in på Östersund-Posten. 

Jag tycker vi har en väldigt bra dialog mellan ledning, medarbetare och fack om de krav och utmaningar vi ställs inför och vad det betyder för arbetsmiljön. 

P4 Jämtland har försökt att kontakta Journalistförbundets klubbordförande på Mittmedia , Tomas Backlund, utan att lyckas nå honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".